De vraag waarom je op vakantie naar Noorwegen zou moeten gaan, is misschien wel dé centrale vraag waar deze hele website om draait. En gelukkig is deze vraag ook gemakkelijk de beantwoorden: omdat Noorwegen het mooiste land van Europa is!

Fotocredit voor hoofdfoto bij dit artikel: Pete Oswald / Visitnorway.com

Rij één uur met de auto door het land en je valt van de ene verbazing in de andere. Van de schitterende fjorden, tot sprankelende watervallen. Van prachtige bergmassieven tot pittoreske meertjes. Noorwegen heeft alles.

Een groot deel van de aantrekkingskracht van Noorwegen zit wat mij betreft in zijn diversiteit.

Maar goed, ik begrijp dat ik me er nu een beetje te makkelijk vanaf maak. Want er zijn meer mooie landen in Europa die een vakantie verdienen. Daarom in dit artikel een grondige studie over waarom je Noorwegen ten minste één keer in leven bezocht moet hebben.

Dé reden waarom je naar Noorwegen gaat is natuurlijk de natuur en die is helemaal gratis! - Fotocredit: Bård Basberg/Loen Skylift
Dé reden waarom je naar Noorwegen gaat is natuurlijk de natuur en die is helemaal gratis! – Fotocredit: Bård Basberg/Loen Skylift

Vakantie naar Noorwegen: voor ieder wat wils

Een groot deel van de aantrekkingskracht van een vakantie naar Noorwegen zit wat mij betreft in zijn diversiteit. Hou je van wandelen? Dan kun je dagen zwerven door de ongerepte natuur en nauwelijks een andere ziel tegen komen. Ben je meer iemand die houdt van gemotoriseerd toeren door een land? Dan is er een prachtig wegennet waarmee je zowel met auto als op de motor prima uit de voeten kunt. Ook stedentripliefhebbers worden bediend met Oslo en Bergen, maar ook Ålesund, Stavanger en Trondheim. Verder weten racefietsers hun weg naar de steile Noorse haarspeldbochten te vinden, en dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheden voor vissers, kayakkers, klimmers, vogelspotters en watersporters. Wat jouw voorkeur ook is: op vakantie naar Noorwegen kom je aan je trekken!

De schitterende stad Alesund biedt ook liefhebbers van steden voldoende moois - Fotocredit: Berge/Knoff/Natural Light/Visitnorway.com
De schitterende stad Alesund biedt ook liefhebbers van steden voldoende moois – Fotocredit: Berge/Knoff/Natural Light/Visitnorway.com

Ook landschappelijk zeer divers

Naast de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen op vakantie naar Noorwegen, is ook de diversiteit in landschappen enorm. Van vriendelijke heuvels in het zuiden van het land, tot de magische fjorden die diep het land insnijden en de bergtoppen die tot over de 2.000 meter reiken. Verder vind je er uitgestrekte bossen, verlaten toendra’s en schitterende hoogvlaktes. Ieder bezoek aan het land levert me altijd meer indrukken op dan ik kan verwerken. En dat zal voor weinigen anders zijn.

Beelden zeggen veel meer dan woorden, dus laat je overtuigen door dit prachtige filmpje van een paar minuten. Als je na het zien van deze beelden niet verkocht bent en meteen die vakantie naar Noorwegen wil boeken, dan weet ik het ook niet meer.

Een ervaring voor de rest van je leven

Een vakantie naar Noorwegen levert je – of je nou een paar dagen over meerdere weken gaat – een ervaring op die je de rest van je leven bij je draagt. Op deze website bied ik je de handvaten om deze reis daadwerkelijk te maken. Van het plannen, tot het bepalen wanneer je gaat. Van hulp bij het zoeken van goede accommodaties tot adviezen over wat je allemaal mee moet nemen. En nog veel meer!

Specialisten die reizen aanbieden naar Noorwegen

Een aantal aanbieders van reizen zijn onder andere op Noorwegen gedoken om de meest prachtige reizen samen te stellen. Je vindt onder meer prachtige cruises langs de fjorden, rondreizen door het binnenland, speciale natuurreizen en bijvoorbeeld reizen naar het Noorderlicht. Een kleine greep uit de leukste vakanties naar Noorwegen vind je onder meer bij:

Nuttige artikelen op deze site

Ben je op zoek naar nog meer informatie om jouw vakantie naar Noorwegen voor te bereiden? Lees dan bijvoorbeeld de volgende artikelen op deze website:

Hoe duur is Noorwegen?

Met de ferry naar Noorwegen: wat zijn de mogelijkheden?

Wandelen in Noorwegen: wat moet ik weten?

Wat is de beste reistijd voor Noorwegen? 

Met de auto naar Noorwegen: hoe pak je het aan?

Hoe vind ik goede vakantiehuisjes in Noorwegen? 

Noorwegen en alcohol: een volledig overzicht

Een handige website is ook: www.visitnorway.com.