In het verleden was er al eens een overtocht tussen Nederland en Noorwegen: het goede nieuws is: deze ferry tussen Nederland en Noorwegen is terug. Vanuit het prachtige hoge noorden van Nederland gaat er weer een veerboot vanuit de Eemshaven naar Kristiansand in Zuid Noorwegen varen. De MS Romantika van HNL (Holland Norway Lines) zijn de boot en de rederij die op deze ferry route zal worden ingezet. Aan boord van de MS Romantika is plaats voor 1500 passagiers

Update: deze veerboot vanuit Nederland is alweer komen te vervallen en verhuisd naar Emden in Duitsland. In onderstaande boekingsmodules kun je snel en eenvoudig andere overtochten naar Noorwegen vinden en vergelijken:

Alles over deze verbinding naar Kristiansand:

De overtocht zal 18 uur gaan duren en bij de overtocht is er sprake van een overtocht met overnachting en hut. Ook wordt het mogelijk om de auto mee te nemen voor €25,- per auto per overtocht. Per persoon ben je zo’n €225,- per persoon kwijt aan deze nieuwe overtocht. Voor €35,- per overtocht mag ook je trouwe viervoeter mee op de boot naar Noorwegen.

De boot van Nederland naar Noorwegen gaat varen om dinsdag, donderdag en zaterdag met vertrek om 15.00 (check in om 14.00) uit Eemshaven en aankomst om 09.00 uur in Kristiansand in Noorwegen. De boot vanuit Noorwegen naar Nederland vertrek op woensdag, vrijdag en zondag vanuit Kristiansand. Ook daar is vertrek om 15.00 (met boarden om 14.00) en aankomst de volgende ochtend om 09.00 in Eemshaven in Nederland.

De initiatiefnemer (HNL) van de verbinding speelt met de hernieuwde veerboot in op de verduurzaming van het reizen, waardoor de overtocht in het verleden mede weggeconcurreerd is door goedkope vliegtickets komt de populariteit van de veerboot weer op door een toename van meer duurzaam reizen.

Veerboot Eemshaven - Kristiansand

RouteDagenVertrekAankomstDuur overtochtInformatie
Eemshaven - KristiansandDi, do, zat15:0009:0018 uurPrijs & boekingsinfo
Kristiansand - EemshavenWoe, vrij, zondag15:0009:0018:00Prijs & boekingsinfo

Eenmaal aangekomen in Kristiansand is dit een prachtige uitvalsbasis voor een rondreis door Scandinavië of een rondreis door Noorwegen. Boeken kan dus hier.