In het verleden was er al eens een overtocht tussen Nederland en Noorwegen: het goede nieuws is: deze ferry tussen Nederland en Noorwegen komt terug. Vanuit het prachtige hoge noorden van Nederland gaat er weer een veerboot vanuit de Eemshaven naar Kristiansand in Zuid Noorwegen varen. De MS Romantika van HNL (Holland Norway Lines) zijn de boot en de rederij die op deze ferry route zal worden ingezet. Aan boord van de MS Romantika is plaats voor 1500 passagiers.

De overtocht zal ongeveer 18 uur gaan duren en bij de overtocht is er sprake van een overtocht met overnachting en hut. Ook wordt het mogelijk om de auto mee te nemen voor €25,- per auto per overtocht. Per persoon ben je zo’n €225,- per persoon kwijt aan deze nieuwe overtocht. Voor €35,- per overtocht mag ook je trouwe viervoeter mee op de boot naar Noorwegen.

De initiatiefnemer (HNL) van de verbinding speelt met de hernieuwde veerboot in op de verduurzaming van het reizen, waardoor de overtocht in het verleden mede weggeconcurreerd is door goedkope vliegtickets komt de populariteit van de veerboot weer op door een toename van meer duurzaam reizen.

Éénmaal aangekomen in Kristiansand is dit een prachtige uitvalsbasis voor een rondreis door Scandinavië of een rondreis door Noorwegen. Meer weten over de andere overtochten naar Noorwegen? Bekijk dan alle overtochten naar Noorwegen.