De veerboot van Eemshaven naar Kristiansand gaat van haven verplaatsen. Deze ferry vaart nu nog op het traject van de Eemshaven in Groningen naar Kristiansand in Zuid-Noorwegen maar vanwege aanhoudende problemen van HNL (Holland Norway Lines) in / met de Eemshaven en het aanmeren is gekozen voor een andere haven.

Op korte termijn, vanaf medio april wordt er eerst naar Noorwegen gevaren vanuit de haven van Cuxhaven, waarna vanaf begin juni de definitieve oplossing is gevonden in de haven van Emden (Duitsland)

Bekijk en vergelijk ook eenvoudig andere overtochten naar Noorwegen met onze onderstaande boekingsmodule:

De kanttekening daarbij is wel dat Holland Norway Lines al geruime tijd op de hoogte was dat ze zelf voor een oplossing moesten gaan zorgen in de Eemshaven, want de vaste ligplek kwam in oktober te vervallen, sindsdien is het meermaals gebeurt dat afvaarten van de MS Romantika (de betreffende ferry) geen doorgang vonden, omdat de aanlegkade bezet was.

De Eemshaven en HNL zijn helaas niet samen tot een oplossing gekomen want dus nu leidt tot het vertrek van Holland Norway Lines uit Nederland naar de Duitse haven Emden, aan de andere kant van de Eemsmonding.

Boeken kan voorlopig nog steeds – via deze link kan je ook meer informatie opvragen.

Voor Nederlanders die naar Noorwegen willen is deze veerboot overigens nog steeds een prima optie. Een goed alternatief is de ferry van Kiel naar Oslo, of als je in Kristiansand je reis wil beginnen zou je ook nog via Hirtshals kunnen reizen.

Benieuwd naar een compleet overzicht met de overtochten naar Noorwegen, en wat handige verbindingen zijn per boot waar je uit kan kiezen? Raadpleeg dan eens dit artikel met het overzicht van verbindingen per boot / ferry naar Noorwegen. Ben je benieuwd naar meer achtergrond informatie over de uittocht van HNL naar Duitsland? Dan kun je onder andere meer informatie vinden op FerryGoGo.com en in dit artikel van DVHN.nl