Update 17 augustus 2021: 

Inmiddels kan je weer naar Noorwegen op vakantie indien je voldoet aan de gestelde voorwaarden door de Noren.  Je mag het land in wanneer je volledig bent gevaccineerd, als je er woon, als je op bezoek gaat bij familie en nog enkele mogelijkheden. Dat lees je hier.

Inmiddels verouderde informatie:

Op 9 juni werd in eerste instantie bekend gemaakt dat een achttal landen waaronder Noorwegen weer op geel zou gaan voor Nederlandse reizigers, dit advies is inmiddels weer teruggedraaid omdat Noorwegen zelf strenge inreisbeperkingen heeft en Nederlandse vakantiegangers daardoor nog niet welkom zijn in Noorwegen. 

De kaart voor Nederlanders staat nog op rood bij het Noorse gezondheidsinstituut, wat betekent dat je voorlopig nog 10 dagen in quarantaine moet bij aankomt is Noorwegen als reiziger uit Nederland. Dit mede omdat het risico in de rode landen van corona nog te hoog is wat betreft besmettingsgraad van het coronavirus.

Zodra er meer bekend worden over versoepelde inreismogelijkheden voor vakanties naar Noorwegen, zullen wij dit ook op de site plaatsen. Op de site van de Noorse overheid je ook meer informatie over het inreizen vanuit gele gebieden, mocht de Noren Nederlandse toeristen binnenkort weer toelaten en Nederland op geel zetten, dan heb je die informatie al vast.