Het uitdenken en plannen van een vakantie naar Noorwegen kan een afschrikwekkende klus zijn. Voor veel Nederlanders is het land nog onbekend en zijn daarom op zoek naar reisadvies voor Noorwegen. Zo is het bijvoorbeeld lastig om te achterhalen wat de beste manier van aanreizen is, welke regio’s het beste geschikt zijn voor jouw vakantiedoel of hoe je een goede accommodatie vindt. Deze website biedt allerlei artikelen met nuttige en praktische informatie, maar logischerwijs kan ik in de artikelen alleen een algemeen beeld schetsen.

Fotocredit voor hoofdfoto van deze pagina: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Reisadvies voor Noorwegen op maat

Iedere vakantieganger heeft echter zijn of haar eigen wensen, op basis van gewenste duur van de vakantie, activiteiten die je wil ondernemen, periode van het jaar waarop je naar Noorwegen wil reizen en vakantiebudget. Mocht je interesse hebben in een vakantie naar Noorwegen, maar door de fjorden de gletsjers niet meer zien? Neem van vooral contact met me op! Ik help je graag met reisadvies voor Noorwegen. Van eenvoudig advies om je op weg te helpen tot het samenstellen van ingewikkelde reisplannen.

Interesse in reisadvies voor Noorwegen? Neem dan contact met me op door een mail te sturen naar anders@opnaarnoorwegen.nl! Ik beloof je dat ik binnen een paar dagen reactie geef.

Waarom kun je op mijn advies vertrouwen?

Reisadvies voor Noorwegen

Anders op de bekende Besseggen-richel in 2015

Hoewel ik gewoon een echte Hollander ben, neemt het beeldschone Noorwegen toch een centrale plek in mijn leven in. Dat begon al vanaf het allereerste moment, toen mijn ouders me de Noorse naam Anders gaven. Vele vakanties naar Noorwegen later, mag ik me toch wel een expert noemen. Zo ben en heb ik:

  • Op bijna alle mogelijke manieren naar Noorwegen gereisd: met zo’n beetje alle ferry-overtochten; met de auto via Zweden; met het vliegtuig naar Oslo.
  • Vakanties in allerlei soorten en maten gevierd in Noorwegen: campeervakanties, vakanties in vakantiehuisjes, wandelvakanties, vakanties van één week en vakanties van drie weken.
  • Allerlei activiteiten ondernomen in Noorwegen: van huttentochten tot gletsjertochten; van (race)fietsen door de Noorse bergen tot deelnemen aan elandsafari’s; van kanoën over fjorden tot zwemmen in bergmeren en nog veel meer.
  • De meeste (toeristische) regio’s van het land gezien, zoals: Jotunheimen, Breheimen, Trollheimen, Hardangervidda, Lofoten, Dovrefjell, Stølsheimen en Skarvheimen.

Kortom: maak gebruik van mijn kennis en vind het wiel niet zelf opnieuw uit!

Ha Anders, graag wil ik je enorm bedanken voor de super goede adviezen die je mij gaf voor mijn 5-daagse hiking trip in Noorwegen! Hierdoor gingen wij uiteindelijk een stuk zelfverzekerder op pad en hebben we echt een fantastische reis gehad. Noorwegen is geweldig! Volgend jaar gaan we weer!

– Sander Steenhuis

Tot slot wijs ik je graag op de volgende artikelen die vol staan met praktische informatie en die je wellicht al wat handvaten bieden voor het plannen van jouw vakantie naar Noorwegen:

Hoe vind ik goede vakantiehuisjes in Noorwegen?

Wat zijn goede reisgidsen voor Noorwegen?

Wandelen in Noorwegen: wat moet ik weten?

Met de auto naar Noorwegen via Zweden: hoe pak je het aan?

Met de ferry naar Noorwegen: welke mogelijkheden zijn er?

Wat is de beste reistijd voor Noorwegen?

Hoe duur is Noorwegen?